24 april - Påskdagen

Här i Frankrike hänger jag inte riktigt med om vilka dagar det är, så när jag satt i bilen med Joline och skrek med i fransk rap, så slog det mig; fan det är ju påskdagen. Och det finns ju inget bättre sätt än att fira påsk tillsammans med Joline i en bil, på väg mot en Calanques i södra Frankrike.

Jag, klättrandes i berg. I know, supersmickrande bild på mig skrattandes som et fån åt ngt. Aja, jag och bakgrund. Sen var Joline dålig på att informera om vad vi skulle göra, så jag tog på mig tunna tygskor och en handväska. Vi skulle gå/klättra 2 km för att komma fram till Calanquen.



Det gäller att inte vara höjdrädd, svårt att fånga på bild hur högt upp man är och hur dåliga stigar det är.

Niolon


Här har jag tillbringat min dag :) Att klättra i berg för att besöka vackra Calanquer i södra Frankrike tillsammans med Joline, kan ju vara ett av dom bästa sätten att tillbringa en söndag på.

Hej alla glada

Nu ska jag berätta för er om mitt sucky life. Sen ska jag tröstäta lite. Nä juste kan inte äta för att jag spyr som en häst. Jag skullle vart i Nice för andra dagen idag, men nej, jag har hög feber och spyr som en häst. I hate my life på riktigt nu. Plus att jag får tillbaks ca 20 euro av 200 som jag betalt för resan. Fucking behåll, seriöst.

Nu ska jag vara bitter och arg i några dagar till.

I will come back when times get better

Just nu händer det en massa här med mig, min hostfamily osv. Inget man skriver om i en blogg, så jag återkommer när det har lugnat ner sig. Puss och kram

Vendredi, nous etions totalement soûl

Efter att ha jobbat mycket den senaste veckan, så fick jag ledigt nästan hela fredagen (min hostdad, typ glömde så jag fick jobba lite endå, men det fixade min grymma hostmum) så jag gick hem till Stephanie för att förfesta på hennes balkong, Aix bästa. Hon hade bjudit in en norska och två andra svenskar, så vi hade scandinavian party wohooo! Sen gick vi till Wohoo (hihi, va göteborgsk jag är med ordvitsar och allt) och vi var rätt dragna redan, men varför inte köra ett shotrace. Varför inte.

Okej, det är så här, när man bor med en värdfamilj så kan man inte riktigt balla ur. Jag har min egna studiolägenhet, men ändå, man har sitt ansvar liksom. Men när jag hade tre dagar ledigt och sen visste att jag skulle sova hos Steph, donc je pensais que je vais profiter.. Pas une trés bonne idée.. Full som en gnu och tidig hemgång blev resultatet. Kul att alla såg och har hetsat mig och mina classy ways hela helgen. Det händer även den bäste.. Här är fredagen i bilder.

Katja och Stephanie nyanlända till Wohoo, ser bra ut eller?

We're fresh fresh, exciting..


Älskar den här och den följande bilden. Guld värda.

Hihihihi..

Söndag

God morgon alla pigga och glada! Efter en tuff helg har jag äntligen återhämtat mig och ska relaxa lite i parken idag. Måste desperat köpa en bikini också, mina solränder är inte dom snyggaste. Det har ju vart ca 27 grader nu i 5 dagar i sträck, men det är lite svårt att fatta när temperaturerna svänger så mycket, så jag hade byxor i början, superhot, men nu måste jag köpa mer sommarkläder. Iaf, nu ska jag snart iväg till Torsan med tjejerna, men jag kör bloggmarathon som varje måndags om vad som hänt under veckan. Puss och kram!

Bon matin tout le monde!

God morgon! Dagen har börjat fint, fåglarna kvittrar, veckan ska bli fin och det verkar som att jag har hela helgen ledig. Vågar inte hoppas för mycket dock, man vet aldrig vad som inträffar. Visserligen sa min hostmum att om dom behövde barnvakt så skulle de ringa en av granntjejerna, så håll tummarna!

Annars så var gårdagen bra också, lekte med barnen, låste in trädgårdsmästaren och så vidare.. Btw, han blev bara inlåst i trädgården med sin bil i typ en halvtimme när jag hämtade upp Julia. Ce n'était pas trooop grave.. Det roliga är att jag ionte riktigt fattade vad som hände, jag undrade mest varför han satt och latade sig i sin bil med fötterna utanför fönstret, så jag bad inte om ursäkt. Jag är en sån trevlig tjej.

Idag står träning, lunch med Jara och Ebba, skola och jobb på schemat. Bonne journée à tous!

Going to Nice 17-20 april


Just det, totally going to Nice i 4 dagar tillsammans med Jara om 2 veckor. Vi ska besöka Nice, självklart, Monaco, Menton, Cannes, St Tropez, Antibes och det som vi hinner. It's gonna be awsome!!!


Busy sunday

Gårdagen var minst sagt busy. Jag kom hem 5 på morgonen, gick upp kl. 8 för att sitta barnvakt i 3 tim. Lämnade av barnen på tennisen och hämtade sedan upp Joline, Jara och Stephanie för parkhäng i Torsan (La Torse, men roligare att säga Torsan) Det är Aix's version av Slottskogen. Fast inget slår Slottskogen. Slottskogen är bäst <3

Iaf, vi la oss i solen, picknickade, pratade en massa danska, eller mest jag med Steph som är dansk. Louise joinade, vi brände oss i solen och sen gick vi hem. Jag åkte hem för en powernap, sen hämtade jag upp Steph igen för att köpa sushi, we had a sushinight! På hennes balkong, den bästa i Aix, lika stor som hennes lägenhet. Alltså inte jättestor, men mysig.

Utsikten från hennes balkong. Fin om man bortser från alla kablar och parkeringen. Jag kör så himla franskt nu att det inte är sant. Igår använde jag varningsblinkers och jag snodde en parkeing. Till mitt försvar, så fanns det bara en och en annan gång i Toulon, så var det en kille som tog min. Så nu totalblockade jag parkeringen och tog den. Moahahahha. Men man måste faktiskt vara aggressiv här, annars hittar du aldrig en parkering.

Söta Steph med den underbara sushin. I love sushi. So good. Jag stannade hos henne, vi skulle kolla på film, hittade typ ingen. Så himla typiskt när man ska komma på vilken film man ska se, så kommer man inte på ngn alls. Vi kollade på en pissfilm som inte ville buffra tills min kropp skrek sömn och jag drog mig hem. Jag har haft en underbar helg!

Fast cars, shooting stars

I lördags var det middag hos Jara tillsammans med Anna och Evelin, myyys. Bara det att jag kom dit efter 100 år, svettig och härlig efter att ha klättrat i mördarbacken i en halvtimme. Efter middagen drog vi in till stan och jag tog mina tjejer till Wohoo. Folktomt tyvärr, fattade ej varför, lördag kväll liksom. Så vi drog till Brigand för att möta upp Joline och resten.
Anna och Jara på Wohooo

Vi+plastglas på Brigand

Efter pisstråk på Wohoo, så mötte vi upp tjejerna på Wohoo, soo nice. Uteservering och rosé. Japp, här är det svensk sommar. Sen drog vi vidare till Le Scat, mucho fun. What happens at Le Scat, stays at Le Scat.

Sunset


Den här härliga vyn hade jag i lördags kväll när jag var på väg till Jara för att käka middag och sen gå ut. Det har vart så underbart den här helgen, sol och 25 grader, it's amazing. Kvällarna är sköna nu också, det är inte så kallt längre, man kan ha en tunn jacka så klarar man sig. Väl på väg till Jara, så missade jag ju självklart bussen och bestämde mig att gå till nästa hållplats, men jag hittade inte den, så jag började gå upp för helvetesbacken upp till henne. Man kan jämför det med bergsklättring ungefär och jag hatade mig själv så mycket att jag bestämde mig för att aldrig mer vara hurtig och försöka gå upp för mördarbackar. Next time, I'll just wait for the next bus.

Fredags


Evelin och Ebba

I fredags efter lektionen gick jag och några tjejer till Giovanni's på Cours Mirabeau, Aix absolut bästa glassbar, och käkade en glass. Som vanligt, it was insanley delicious. Det är italiensk glass på ett gammalt recept som ägarens pappa har gjort och blablabla, så himla gott!

Jara och jag. Jag åt Amarena, körsbärsglass. Soo freakin' good.

Torsdags


Fika med finaste Dana! Vi picknickade i parken, sen tog vi en kaffe och kollade på folk. Typ det bästa som finns.

Summering

Utgång igår, 3 timmars sömn, barnvakt, parkhäng med tjejerna och nu ska jag iväg för sushikväll hos Stephanie. Varför vila liksom?

Je suis contente

Efter att ha sprungit och sen ätit en god lunch så mår jag prima! Känns skönt att ha kommit igång med träningen igen. Bara sen en vecka tillbaks dock, men ändå. Let's pray att jag kan hålla det uppe haha. Helgen ser bra ut också, barnvaktning idag, Arles imorgon (j'espère), utgång, parkhäng på söndag och sen sushi+film. Vädret ska vara bra också, runt 20 grader och sol hela helgen. Plus att jag antagligen ska på en minisemester till Nice om 2,5 veckor för att se Nice, Cannes, St Tropez, Menton och Monaco. Like I said, je suis contente :)


RSS 2.0