Onsdag; Sushi

Vi har en fantastisk sushirestaurang här i Aix som heter Geisha, den är amazing. Så frukansvärt god mat, plus att den är mysig med uteservering mitt på Cours Mirabeau. Katjas sista dag var i fredags, så vi möttes upp på våran favoritresto och åt våran favoritmat.
Söta, söta Katja!

Tisdag; Poolhäng med Joline

Bjöd hem Joline, som alldeles snart flyttar till Paris, på lite poolhäng.
Vi köpte massa goda grönsaker och frukter och Joline gjorde den godaste couscousen jag någonsin smakat. Det vill säga hon kryddade den med annat än bara salt och olja. So good.

Vi badade i poolen. Det här är den enda bilden jag kan visa. Dom andra var antingen mig som säl, gapskrattandes upp i skyn eller boobs popping out. Så det fick bli denna.

We have scorpions

That's right, vi har på riktigt skorpioner här i Frankrike. Hittade den här lille jäveln på husväggen förra veckan. Btw, jag har inte uppdaterat bra alls på senaste så jag ska försöka uppdatera lite nu.

A flat tire

Dagen började bra. Jag släppte av Julia på sin danskurs och gick ner mot stan. Bumped in to Steve och vi tog en kaffe. Han hade sin sista helg i Aix förra helgen när jag satt barnvakt och åker sen till London och Sverige (!) för att fira midsommar. Vi tog en kaffe i förmiddagssolen, trevligt trevligt. Sen hämtar jag upp Julia och vi åker hem. Mitt bland rusningstrafiken, när jag står vid ett rödljus, så tutar en busschaufför på mig och skriker "Madmoiselle, votre pneu est crevé!" Vilket betyder att jag har fått punka. Great. Så det fick bli raka vägen till närmaste bensinmack där jag frågade vad fan gör jag nu? Dom ba, du måste byta däcket, go ahead. Ja visst för att alla 22-åriga tjejer vet hur man byter däck. Jag ringde min hostdad och han sa samma sak. "Men det måste man ju kunna!" Han kom i ilande fart och bytte däcket och dagen var räddad. Det visade sig att jag kört på en glasbit. Tänka sig.


Lundi

Så idag var det måndag, härliga måndag. Igår natt sov jag hos Jara, det är ngn katolsk helgdag idag, så jag var ledig på morgonen. Jag fick känna mig normal och sitta och käka godis och kolla på film. På SATC-filmen på franska faktiskt, rätt bra. Vi pratade halva natten, vaknade upp och köpte go frukost i form av färskt bröd, salami och sura nappar. Mistralen har avtagit lite, så det har varit 35 grader idag, nice.

Föräldrarna är i Marocko just nu och jag har jobbat sen kl. 15 och kommer ha barnen själv över natten och sen kommer pappan hem sent tisdagkväll. Så jag och Julia har lekt i poolen, när Rafael vaknade så bakade vi Madeleines och sen jagade jag dom i trädgården med en vattenslang. Ils sont contents :) Grejen är bara den att dom aldrig vill lägga sig. Nu sover dom äntligen och kommer fortsätta med det antagligen. Nu ska jag också ta och lägga mig. Önska mig lycka till imorgon!

La Ciotat and boattrip

I söndagd hade Ebba, Ebbas vän Sara från Skara, Jara, Casie och jag bokat biljetter till en 2,5 timmes båttur från La Ciotat för att se alla Calanquerna öster om Marseille. Några har jag redan sett, bland annat den största av dom Sormiou, och nu tänkte vi att vi kör alla i en smäll.

Sara och Ebba på båten. Mistralen, den ökända alpvinden som blåser om sommrarna här har satt igång. Den sänker temperaturen med 10 grader, så i söndags när den blåste så var det 24 istället för 34 som det var idag och vi blev varnade för sjösjuka. Det blåste typ storm och det kändes som att åka Balder. Men det gjorde bara hela upplevelsen mer speciell!

Inne i en Calanque vid Cassis


Ebba, Jara och jag på båten


Nudistcalanque! Synd att min kamera är sämst och att man inte kunde fånga ngt på bild..

Vi hade en superhärlig dag, den var magnifik som en fransman skulle sagt. Efter båtturen käkade vi crêpes och la oss på stranden, kollade på solnedgången och fnittrade som 14-åriga tjejer. Kan det bli bättre?

Slappisdag i parken

Efter att ha varit på goodbye-party hos Brynja igår och sen gått ut, så tog vi det lugnt idag. Jag mötte upp Katja, vi köpte med oss picknick och gick till La Torse och solade. Sen gick vi vidare hem till Katja och fikade i hennes "bakgård", typ ett bord bakom huset.
Jag sitter och fikar och är lite smått bakis. Mmm. Lägg märke till rynkorna på halsen, så blir det när man är 22.

Besluts- och separationsångest

Nu börjar det närma sig datumet då jag ska åka hem. Jag kommer i början av juli och jag vill hem. Jag ser såå himla mycket fram emot en sommar i Göteborg, det finns inga bättre, men jag vill inte lämna alla här. Eller rättare sagt, det är de som lämnar mig eftersom jag kommer tillbaks.. Bara det att jag vet att om jag åker nu, så är DENNA perioden slut. Denna fantastiska vår och försommar som jag haft här. France is awsome, c'est juste comme ca. Och nu ska jag köpa biljetter för att åka hem och jag ville åka hem en torsdag, men inte en superbra idé.. Jag ska ju säga hej då till alla, och en onsdagkväll kommer ingen kunna säga hejdå till mig, så nu lutar det åt att jag åker hem på söndagen istället så att jag kan säga hejdå till alla. Allt det här gör mig lite galen. Ska springa lite. Puss och kram

Au-pair lunch i solen

Träffade några au-parier för lunch igår förmiddag hemma hos Ebba. Vi köpte en massa godsaker som melon, jordgubbar, körsbär, bröd, ost och så gjorde vi crêpes. Plus att vi fick kanelbullar av Ebba :)
 

My grandaddy was a plaaayer

Utgång i lördags. Började hos Katja, mötte upp Julia och Sebastian som var sugna på en annan bar, men vi tvinga med dom till The Wohoo. Shots. Jara och gänget kom. Vi hamnade otippat på IPN efter en inbjudan. Champange, a lot of champagne...

Jara, Katja och jag på Wohoo

Casie och Ebba

Ebba!

Me and Katja lookin' cute drunk

Sur le Pont d'Avignon, on y danse, on y danse..

I fredags när regnet öset ner över hela Provence, så bestämde jag och Katja oss för att åka till Avignon. En fransk medeltida stad i ösregn kan ju bara vara romantiskt och fantastiskt. Vilket det var också typ.. Om inte jag och Katja hade vart så himla oorganiserade och kollat upp saker och ting innan, så hade det vart perfect. Det tog oss 1 tim och 20 min istället för de beräknade 50 minutrarna bara för att jag som vanligt inte kan följa en vägbeskrivning utan tar den vägen som ser "trevlig" ut. När vi väl hittat dit och parkerat, så sprang vi mot en buss och hoppades på att den gick mot centrum (det gjorde den som tur var!).

Vårat första stopp var Papes de Palais, påvepalatset. Avignon hade en massa påvar boendes i ett palats under medeltiden, därav namnet påvepalatset. Vi gick runt där med våra audioguider och lyssnade på historier om påvar som sovit i rummet vi befann oss i osv.


Katja på Papes de Palais

Sur le Pont D'Avignon

Sen fick vi ju självklart besöka bron också. Som är känd för ngt som jag ej kommer ihåg. Jag ville mest se den för att det finns en känd fransk barnvisa om den här bron. Ville veta vad allt fuzz was about. Fick reda på att det dom sjunger om i sången, om att dansa i allihop i en rund ring, är omöjligt för bron är alldeles för smal. Ok. Ska jag säga det till Julia nu eller?

We're beeing cool with our audioguides. Och det regnade heeela tiden. Lovely.

Efter allt turistande, så gick vi och åt på restaurang, lite french food är ju alltid gott. Och när vi ändå var i Avignon, så kunde vi ju stanna där ett tag till. Bara det att vi inte kollade när bussarna tillbaks till parkeringen slutade gå.. Så vi missade ju den sista med ungefär en timme och fick gå igenom hela centrum i ösregn. But it was fun. Och sen känslan av att susa fram i 145km/h på en fransk motorväg med min lilla lådbil, den ni :)


Italian guys..

Italienska killar kan ju vara det roligaste som finns. Är det några som fyller upp sina stereotyper så är det dom.. Jag har blivit raggad på av kanske 4 italienska killar här i Aix, och alla kör på samma argument. Att dom kommer från Italien. Tydligen ska det räcka för att man ska falla handlöst förälskad (eller åtminstone gå hem med dom). Först får man höra att man är magnifik (för den har man ju aldrig hört innan i Frankrike??) och sen när man ändå visar att nej, jag är inte intresserad, så frågar dom; "Men gillar du inte italienska killar? Jag är ju från Sicilien!" Hahhahaha, don't make me laugh.. 

Minuit à Paris

Igår kväll så gick jag och Joline, efter att ha spenderat en hel dag av att sova och äta, på bio. Midnight in Paris känns ju passande, så vi gick på den. Joline älskade den och skrattade gott genom filmen. Och det hade jag säkert gjort om jag hade lyckats hålla mig vaken.. Jag har varit helt slut i ca 5 veckor, så en halv tio bio på kvällen funkar inte. Jag slockna efter 20 min och vaknade upp lite då och då för att se Adrien Brody göra entré och jag kommenterade hur mycket jag älskade honom och sen somna jag igen. Jag fick inte riktigt ut handligen och ngt sammanhang i filmen, men alla andra älskade den och tyckte att den var awsome. Joline rådde mig till att se om den någon gång, so I'll probably will.

Det var gårdagen och på dagens schema står springa, hämta upp Katja och åka till Avignon, sen hem, käka tacos hos Katja och sen gå ut. Det blir en riktig team scandinavia dag, förutom att denmark has left the building :( Men Norge och Sverige håller fanan uppe!

Who's that talking in the library?

Igår var jag en normal tjej på väldigt länge här. Jag hade en sleepover med Joline, kedjerökte, käkade popcorn och kollade på Sex and the City. I liked it :)

My 5 year-old is a comedian

Tidigare idag satt jag och Julia och tittade på Mj-videos, hon älskar honom och jag med, så vi brukar kolla på videor tillsammans. Idag ville jag visa Black or White för henne och när jag försökte förklara låtens mening så säger hon "Johanna, du sjunger bättre än honom. Och om du kan, så skicka ett brev till honom och säg att han tar sig för mycket på snoppen".

Min lille bebis <3

RSS 2.0