En vanlig utekväll i Aix


En bild från en av de roligaste utekvällarna jag haft här. En spontanutgång som började med en fotbollsmatch och spårade ganska rejält sen. Efterfest vid La Rotonde. Nice. (Btw, jag är inte 1.20 lång, ser bara ut så. Jag lovar.)


When we were kids, we handpainted strawberries on a swing


Idag började en hel månad av avsked. Stephanie, en av mina bästa vänner här, åker tillbaka till Danmark. Min söde kone! Katja har en stor roll att axla för att överta våra 3 största intressen som är att gå på Le Mistral, käka sushi och att jämföra danska och svenska. Katja måste lära sig danska.

Min helg i knäckebrödsland

Som jag tidigare misstänkt, så är någon ute efter mig där uppe.. Eller så vill någon väldigt bad att jag stannar i Aix, för antingen är det snöstorm, magsjuka eller franska bensinstrejker som sätter stopp för mig att lämna den här staden. Den här gången var det den sistnämnda orsaken. Jag satt och väntade på flyget på Marignane men planet kom aldrig och självklart i det här landet så säger dom ingenting utan klockan hinner bli 17.00, då planet skulle gå innan dom säger att vi kommer bli försenade. I was about to explode, för det räckte inte med att jag skulle missa flyget hem från Munchen och tillbringa en natt på hotell ist för att vara med min familj (déjà vu?), utan någon tysk kostymnisse satt och åt upp mig med blicken när jag stod och skällde i telefonen. Folk är så härliga.

Men såna här tillfällen måste man ju också ta vara på, folk är mer öppna och oväntade möten sker. Det är inte varje kväll man äter middag (jag bjöd henne i hissen) med en fulltatuerad, 30-årig kvinnlig amerikansk marinsoldat stationerad i Italien!

Anledningen till att jag skulle till Sverige var ju min brors student, så som tur var hann jag precis, landade på fredagmorgon. Det var underbart att se min lilla, väldigt dragna bror, hoppa upp och ner av lycka. <3 Sen var det studentmottagning och lite utgång.

Svingar mina lurviga (??) på Klubb Soft

Lördagen skulle vi ha big reunion med picknick i Slottskogen, detta blev ändrat till a small one i Helles nya lägenhet med en massa godis och choklad, så himla mycket att kvinnan i butiken frågade om vi skulle ha fest. Ja vesst, här blire fäääst.


Jag åkte svettig i shorts och landade i ca 20 grader kallare Sverige. Tänkte jag på detta när jag åkte? Nej, självklart inte, så jag höll på att frysa ihjäl, men jag hittade en gammal kofta i min byrå. Himla nice när man har allt i Frankrike. Btw, kolla in hur alla min vänner skratta gott åt mina skämt utom bitch-Sara som sitter på facebook. Tack för det välkomnandet Sara!!

Även lördagkvällen blev det utgång igen, den här gången till Stars n Bars, det var Hammarkullekarnevalens efterfest där. I didn't know, så jag såg inte karnevalen men men :( Sen var helgen slut. Det gick fort but it was a lot of fun! Thank u girls for a great weekend, vi ses om en månad! :D


Sverige idag <3

Med blandade känslor lämnar jag Frankrike 34 grader för mitt älskade Svea 12 grader. Min bror tar studenten och jag ska åka dit i 4 dagar. Något som känns fruktansvärt konstigt är att jag faktiskt skulle lämnat Frankrike och flyttat hem idag om vi inte hade ändrat datumen. Känns sjukt för jag älskar verkligen Frankrike, detta är bland det bästa jag gjort, 7 månader har passerat och det har gått så himla fort. Jag kan inte riktigt få in i mitt huvud att jag bott här i 7 månader. Men jag älskar det verkligen, I don't ever wanna leave France! Det händer så mycket kul här hela tiden, jag hänger inte riktigt med liksom, allt går i 180. Jag stannar iaf till december, så jag har plenty of time för att göra det sista jag vill. Jag ska bara fortsätta njuta av my fabulous life här. Enfaites, jag skippade lektionen idag för att ligga vid poolen lite :P Puss och kram så des vi där hemma!

Sushi plus jazz/ölkväll på Wohoo

Vi var hemma från Cassis vid 18-tiden och då var det bara att hoppa in i duschen för att sedan märka att j'ai brulé mes fesses (google translate). Ce n'est pas grave, eh? Och sen bar det iväg till Geisha, den bästa sushirestaurangen här i Aix, där vi hade bokat bord. Vi åt suuuushiiiii!! Yum!

Maarit och Katja

Smukke Steph och jag på Geisha

My foooooood!

My cuties <3

Vi var faktiskt 4 fler, men av någon anledning har jag inte tagit några bilder på dom. Efter middagen åt vi en glass på Giovannis och drog vidare till Wohoo för att träffa Steve och Sean. Det var Seans sista kväll, så vi lovade att ta en öl med honom. Det var någon slags jazzkväll på Wohoo med en fransman som sjöng. Jättebra, verkligen. Vi hade iaf jäkligt roligt, dom killarna har några skruvar lösa, så då blir allt mycket roligare haha :P Vi drog hem vid kl 2 och så var helgen slut. J'ai bien profiter iaf. 8 timmars sömn på en helg, inte dåligt. Sova kan man göra när man döööör!


Dimanche à Cassis

Efter 3 timmars sömn så var det dax för utflykt! Jag och team scandinavia tog bilen till Cassis. Jag körde, Steph var min sovande guide som kom med brillijanta idéer när hon vaknade upp och jag körde självklart fel. Efter att ha frågat gamla franska damer om vägen så hittade vi efter 1 och en halv timme till Cassis. Déja vu, samma sak hände när jag åkte dit med Helle och Joline, men men, det är roligare att köra länge typ.

På stranden i Cassis Folk säger att vi är nakna i norden, men nej, här i självaste prydfrankrike, så solade alla topless. Det här var enda bilden utan en halvnaken tant i mitten.

Jag och Kone på stranden lookin' haaawt


Crazy Saturday night

Efter matchen så blev vi medbjudna att festa med laget. Vi sa ja och satte gränsen vid en öl och hemgång kl. 1. Blev inte riktigt så.. Men vem kan säga nej till ett helt fotbollslag va??

Vi började på Wohoo, I know, I look hawt. Var inte riktigt beredd på att gå ut så jag var osminkad med en långklänning som släpade i marken. Superpraktiskt, verkligen. Speciellt om man vill städa klubbgolvet medan man gör "the sweapingdress-dance". På bilden från vänster; jag, Steve (kanske världens goaste kille, Ebba, Anna och Jara. När Wohoo stängde så hängde vi med laget på privateparty på O'Mayli, ett ställe som vi alltid trott var stängt, men icke. Skitkul ställe med grym musik. Vi dansade hela natten och jag var väl hemma vid kl. 6. Jag höll mig till en öl iaf som jag drack tidigt på kvällen för jag hade bilen. Men innan hemgång var det efterfest vid La Rotonde som bestod av fyllebad i stora fontänen (inte jag) och att sen jämföra danska och svenska. Tröttnar nog aldrig på det, det roligaste som finns. Danska är sjovt helt enkelt :)

Steph och Sean hade de sjovt på Wohoo

American Fotball

En buddie till mig är tränare för det amerikanska fotbollslaget här i Aix och han gav oss 8 biljetter för att se deras sista kvalmatch mot Nice. Jag skulle suttit barnvakt, men farfar var här och kunde göra det istället, so I could go to the gaaaaame :D Var så himla glad, inte för att jag kan någonting om amerikansk fotboll, men när skulle jag annars få tillfälle att gå? Inte så att man känner för det varje dag hemma.

Team Scandinavia

Julia and Steph lookin' cute på läktaren

Argounates d'Aix-en-Provence, Steve är killen i vitt. Dom ser inte så stora ut, men alla i laget är gigantiska.

They won! :D


Friday night

Kan bara börja med att säga att jag haft en crazy, hektisk helg med alldeles för lite sömn. Vi börjar med fredag; drog till Steph tidigt, förfest hos henne för att sedan möta upp Katja, Maarit, Seb och Julia på The Wohoo. Där möte vi även Steve with friend and wolfman. Sen gick vi till Manoir, beställde in en shotkanna, bra idé och sen körde vi. Vi drog alla vidare till Le Mistral senare, vi fick champagne och jag fick en ros och blev kallad Milf, jag är ju gamlingen i gänget. It was nice.

Seb, Julia, Maarit och Katja @Manoir

Peach shots

Min danske kone och jag <3


La Sainte Victoire


Hit ska jag ta mina flickor för lunch om en timme! Jag har äntligen hittat utkiksplatsen där man ser St. Victoire, so beautiful. Har tidigare i bloggen benämts som mitt berg, mitt berg visade sig vara det kända berget här som jag aldrig lyckades hitta. Johannas berg = La Sainte Victorie. Så jag och min smukke pige Steph och min pene jente Katja ska luncha där! Mys :)

Hejsi

Jag ska försöka blogga igen, på riktigt. Nu börjar allt landa och lugna ner sig. Je peux enfin être tranquille. Det jag har gjort de senaste månaderna är;

- Hjälpt mormorn.
- Hängt hos Steph och Katja, hängt på Wohoo och Mistral med Steph och Katja. They're awsome <3
- Blivit full tillsammans med Amerikanska fotbollsteamet på Wohoo för att sedan gå vidare till Mistral och bli full tillsammans med Aix Rubgy lag. Och sedan vakna upp med en rugbykille mellan mig och Stephanie. (Did I just write that in my blog??, Okej, det var mycket oskyldigare än det låter, he's a friend of Steph's)
- Blivit uppraggad av b-kända raceförare på Mistral. Alltid kul när folk har en egen wikipediasida eller?
- Kollat på berg, promenerat och bergsklättrat.
- Hängt i parker och träffat crazyparc-guy. Försöker numera undvika honom.
- Lagt armen i hundbajs i en park.
- Ätit en massa choklad.
- Fyllt 22=100 år.
- Suttit i ett franskt kollektiv och sjungit soullåtar tills soluppgången tillsammans med ett gäng gitarrspelandes, pårökta danskar.
- Försökt omvända danskarnas bild av mig som "Den fulla svenskan" , till "Den inte så fulla svenskan". Vet ej om jag lyckats, men fan det är la inte jag som röker på eller!???
- Tagit reda på vem som ropar "Svenska, svenska!" efter mig så fort jag går ut.
- Ätit en massa sushi.
- Skadat höften när jag lät barnen jaga mig i trädgården.
- Vart en naiv peacemaker och gått emellan fighter mellan killar stora som hus på fyllan. I am stupid.
- Ätit en massa glass.
- Sprungit på Bibemusplatån för att försöka träna bort allt jag äter. Jag gillar att äta.
- Och själklart gått i skolan och passat barn.

That kind of sums it up, halva april och maj månad. Man kan ju inte säga att jag har tråkigt iaf. Peace out.


En liten hälsning i från Frankrike

I know I kind of suck när det kommer till att blogga at the moment. Har ingen lust, mormorn bor här, har ingen lust. Kanske inte en anledning men whatever. Tänkte skicka en hälsning till er alla där hemma i form av den fantastiska Colonel Reyel som gör schlager/reggaeton. Det är vid såna här tillfällen man önskar att man hade en gilla-knapp att trycka på. Här kommer han med en sprillans ny video där ljög jag, den är flera veckor gammal och man vet inte om man ska skratta, gråta eller bara dansa? Vad gillar man mest liksom? Hans totally awkward sätt, det grindande paret eller den åmande bruden i klackar på betonggolvet? Jag måste nog gå på den sistnämnda.

Men grejen är att jag faktsikt gillar honom på riktigt. Han är rolig, på ett ironiskt sätt och så förstår jag hans texter. Plus att det var i den här låten som jag första gången upptäckte subjonctif. Fransk grammatik is da shit min död. Puss och kram på er!

RSS 2.0