Ben L'Oncle Soulman


Soul på franska gör mig lycklig! Tycker att den går fortare annars, kändes lite långsam här..

Ljus kavaj


Önska mig lycka till att hitta den här godingen från HM imorgon!


Les Calanques + mina fina päron

I helgen kom mina föräldrar hit för att rendre une visite. Fredagen spenderades i Aix och vi besökte alla min smultronställen, sen hämtade vi barnen och så hjälpte dom mig att sitta barnvakt på kvällen. Så är det när plikten kallar. Men det var mest mysigt, även kul att mina föräldrar fick träffa mina små monster, som för övrigt avgudade min pappa och hans mustach. Sånt hittar man inte här i Frankrike!

Lördagsmorgonen spenderades inne i Aix och vi gick på den stora marknaden, som var stooor. Jag visste att det var en stor marknad men inte att hela stan blev en marknad. Vi köpte oss en provencalsk korg och köpte en massa godsaker att picknicka på, vi var allmänt franska. Sen drog vi iväg till Marseille och Calanquerna. Jag har inte riktigt kommit till skott att ta mig dit, men nu så kollade jag upp vägen, havsvägen till och med för att visa Marseilles fina kust och jag hittade till och med mitt mål, Calanques Sormiou, den största och finaste. Jag har blvit grym på bilkörning och att hitta iaf i crazyfrankrike och nu kör jag som en äkta fransman med allt vad det innebär.. Att köra inne i Marseille är inga problem eller jo, höll på att bli påkörd typ 4 ggr.
Jag i mina klätterbrallor ovanför Calanques Sormiou. Svårt att förklara hur vackert det är, men Frankrike är breathtaking. Jag upptäcker ngt nytt varje dag här, det är underbart.

På kvällen bjöd min värdfamilj på en typisk fransk middag dvs. lammstek med franska örter, ostar i mängder och en Tropezienne. It was gooooood. Och det var riktigt trevligt att mina föräldrar fick träffa mina värdföräldrar, it meant a lot. Vi hade verkligen jättetrevligt. Söndagen blev lugn, det var dåligt väder, men jag visade dom lite av Marseilles sevärdigheter som Vieux Port och Notre Dame de la Garde och sen åt vi mussel/bläckfisk pasta. A perfect french weekend with my parents :)

Mamma och pappa kommer imorgon!!!!!!

Har ännu inte riktigt fattat att min mammis och pappis kommer hit imorgon för att hälsa på mig! Woohooooo! Och dom ska köpa lösgodis!!!


Sur la plage, Toulon


Jag, njutandes av min snuskigt äckliga (och dyra) kaffe. Men det funkar med gott sällskap och havet juste en face. Maqnifique.

"Jaa må hon leva, ja må hon leva.."

Vilken succé! Jag tar ju två kurser här, en på IS som är en jättefin liten skola i centrum, dyra kuser, men jättebra. Sen tar jag en in da hood, typ franska för invandrare. Och idag var det min lärare Brigitties 60-årsdag och det var några som bakat en kaka och så skulle vi alla sen sjunga födelsedagssången på respektives språk. Det gäller att inte ha scenskräck. Till att börja med så kan jag ju säga att typ alla hade ju samma melodi, "Happy Birthday" fast på sitt språk. Så jag började ju sjunga den svenska och sen blev jag typ poppis i klassen. Alla älskade den! Typ "Ja, min favorit var ju den svenska sången, gud va fin, en gång till Johanna!" Ehh, okej dom kanske inte fråga om jag kunde sjunga en gång till, men alla tyckte att svenska var jättefint och att sången var jättefin. Yeah baby. 'Cause it is!

Un dimanche parfait

Igår var det söndag och numera betyder det utflykt med Joline! Det är våran nya traditon som startades med att vi åkte till Cassis tillsammans, men nu kommer det bli en ny tradition 'cause we have so much fun! Och vi är fantastiska på att hitta. Not. Vilket betyder mycket bensinpengar, men det är det värt, vi får se så mycket fint, en massa beeeerg! Mitt berg rättare sagt. Haha, Joline bah; öhh Johanna du kan nog inte claim Saint Victoire som DITT berg. Fan här tror jag att jag hittat ett mysigt litet berg som bara jag ser från min exclusiva utkiksplats, men nähä, det var visst deras motsvarighet av Kebnekajse.

Vårat mål var en Calanque, men vi hittade inte. Trots att Joline skrivit en gullig liten lapp med googlemaps beskrivning på. Vi bestämdes oss för att randomköra på små vägarna, det är det bästa med södra Frankrike, allt är vackert här. Och när man bor på landet här, så bor man verkligen i den liten pittoresk by. Det är inte som hemma där det är en random bondgård lite här och var. Vi såg ett gulligt namn och körde dit helt enkelt, lite som ett lotteri. Det blev St. Maxim, gullig by, det var ju dock söndag så alla var hemma och sov, men det var nice, sen blev det La Rouqerbarnasse (typ?) och piknik i duggregnet. Vi lyckas alltid vara dom galna svenskar, vi satte oss först i en hundrastgård och undrade sen varför det låg hundbajs överallt. Vi flyttade oss därifrån sen.

Joline på en katolsk kyrkogård i St. Maxim

Sen drog vi vidare till första bästa stad som låg vid havet och inte alltför långt ifrån Aix och det blev Toulon. Alla frågade oss varför vi åkte dit, men hallå!! Det ligger vid havet ni bortskämda fransmän! Tydligen anses det inte vara så fint där. Men det var det tyckte vi och vi satt på en uteservering och njöt av en äcklig "cappuccino" med sprutgrädde, vid havet, i molndis. Så det så. It was perfect. Nä, men det var det. Men et beror mest på sällskapet också. Vi pratade ungefär 7 timmar i streck om allt möjligt. Längtar till nästa utflykt som antagligen blir att bestiga mitt berg. Just det St. Victoire, här kommer jag.

Jag på stranden i Toulon, bakis svullen och otvättat hår, leker blygis inför kameran.


Födelsedagsfirande

Lördagskvällen drog vi in till stan och skulle fira Danamaries födelsedag, tjej från England, världens goaste. Vi förade, käkade lite sushi. Drog till Wohoo och sen Le Scat. Jag är ju party-aupairen helt obviously och bartendern utbrast "La Suède" när han såg mig. Det går bra nu. Eller så borde jag lugna ner mig. Eller inte..! Man måste njuta medan man kan! Var ute day and night, sov aldrig, det är mitt motto.

Brynja, Hanna och Soffia. Islänning, engelsk, islänning. Alla islänningar i hela världen känner varann. C'est bizarre, världens minsta land.

Jag och Dana. Kul att jag alltid är den långa här när jag inte är med mina svenska vänner. Hade visserligen klackar..

Lördags eftermiddag i Parc Jourdan

Mötte upp några flickor för att picknicka lite i Parc Jourdan. Alla hade redan ätit visade det sig sen, så det var mest jag åt. Jag hade sparat mig lääänge so I was starving. Jag köpte en baguette (hey, it's france), lufttorkad skinka, salami, fårost, min favvoyoughurt <3, jordgubbar, lakrits och cola. Och så frågar jag mig varför Frankrike gör mig fet. Skitsamma, it was good as hell.
Gina och Klara. Det var fruktansvärt fint väder i lördags, ville bara säga det. 20 grader och jag brände mig på näsan och på armarna. Dags att köpa solskyddsfaktor!

Torsdag 3/3 med Helle en vrai, Sara in spirit, by niiiight

Dagen då Johanna pratade alla språk. Jag är ett språksnille, inget jag kommer sticka under stolen med. (Ok, egentligen kan jag lite av varje och gillar att skryta hur mycket som helst om alla språk jag talar) Och jag och Helle begav oss till Wohoo för att möta upp Pierre och Fabrice. Under tiden vi väntade stirrade diskkillen ner Helle och gjorde fräcka ljud med sina skor. Han erkände senare för min kompis/ hans arbetskollega att han gillade Helena. Nääää!?

Killarna kom och även deras danska vänner. Mmm danskar. Jag älsar danskar. Jag älskar att prata danska. Jag tror att jag kan prata danska. Ok, jag var full som en get och pratade mestadels franska. Men det ser jag som ett gott tecken. Visserligen har jag helt glömt bort hur man pratar danska, jag förstår allt, men kan inte längre prata, men att jag även glömmer engelska och svenska på fyllan och pratar franska med alla, det är väl ett bra tecken?

Helena och jag, snygga som få. Detta var tidigt på kvällen.

Ok, blir inga fyllebilder, har några. Jag och Helle dragna som bara den, hängandes vid Dj-båset. Mmm, vilken syn. Men tyvärr, datorn vill inte samarbeta. Efter att jag pratat efterbliven danska i flera timmar, så drog vi vidare till IPN, en studentklubb. Rekommenderas starkt till svenska flickor, då det räcker med att säga att du är svensk i dörren och så får du ett leende (ett creepy sådant dock) och så slipper du betala. Även i garderoben funkar. Lyckas du bara fiska fram en euro, så säger du att du är svensk så är det inga probleeem. Härligt va? Jag blev även bästis med en kille jag sett på stan. Helle trodde att jag kände honom, men nästan, jag hade ju sett honom så där på håll liksom = Best buds! Jag hann även med att göra DJ:n arg genom att förolämpa honom, fimpa på Pierres hand 140 ggr, och prata grekiska med en grek. Jepp, jag kan det med. A juste, jag öppnade mig lite väl mycket för taxichaffören med. Allt som allt, lyckad kväll :D

Torsdag 3/3 med Helle en vrai, Sara in spirit, daytime

Vi lämnade av Sara på flygplatsen på morgonen, tråkigt verkligen, tiden flög iväg. Så två och en halv dag kvar med Helle, så man måste profite! Vi sov ett tag och sen så tog vi mötte vi upp Joline utanför min skola, försenade, jag var ju tvungen att köra fel, men det är min charm som jag brukar säga. Eller måste börja säga typ... Målet var att köra via Marseilles kust och stränder vidare till en Calanque (liknande norsk fjord) och sen vidare till Cassis. Köra inne i Marseille, inga problem! Faktiskt så gick det förvånansvärt bra, fast körde lite fel, men det blev en extra tur vid Vieux Port, så det funkade. Vi körde längs kusten på riktiga kringelikrok vägar och det är då man verkligen får se hur vackert Frankrike och Provence är. Även en molnig dag som denna.





Titta hur dom myser flickorna! Vi käkade lunch på stranden i Cassis, efter att ha kört vilse typ 100 mil. Det är en jättemysig fiskeby längs rivieran. Joline hade vart gullig och fransk och handlat på marknaden på morgonen; lufttorkad skinka, ost, ägg, jordgubbar och självklart en baguette som vi satt och mumsade på.

Varningstext för Cassis; Handla inget där, svindyrt! Men åk dit, ett måste om man är i Provence!

Tänk vad glad man kan bli

Efter pissiga dagar med jobbiga ungar (mamman är i Paris, dom saknar henne och tar ut detta på mig, inte på ett positivt sätt), men helt plötsligt när jag sitter och lyssnar på min helt värdelösa The Voice liknande franska hiphop-kanal som bara spelar 5 låtar, så sätts "No Woman, No Cry" på med Bobban. Jag blev så lycklig i hjärtat och kände att nää, everything is gonna be alright! Torsdagar är en tuff dag med jobb och mycket skola, men Dana är tillbaks från England och vi ska luncha och sen så ordnar sig nog resten.
Det var typ 100 år sen jag lyssnade på Bob Marley, men gud vad härligt. Jag vill ha sommar.

Har stillat min hunger

Har stillat hungern med sushi idag, har haft cravings i typ en vecka, tillsammans med svenska Ebba och isländska Jara som jag spontant bjöd ut i lördags, då alla bangade fest för att det regnade. Men vi nordbor bangar inte! Här stannar alla inne om det duggar, hujedamej, man kan ju bli blöt! Det visade sig senare bli typ den bästa festkvällen på länge. Träffade på hur många som helst så började som 3 pers men var typ 15 sen. Ebba och Jara har bara vart ute en gång innan, så jag som är veteran visade dom Aix. Vi körde Brigand, min favoritpub, ballade ur på The Wohoo bar och drog sen till Le Scat. Jag lovade mig själv förra helgen att aldrig mer gå till Scat, men gjorde en deal med Saras blodsbror att vi alla skulle dit.

För att citera Sylvain the Stalker "If there is someone you really want to meet, you go to Le Scat. If there is someone that you really want to avoid, you do not go there. It's always the same people there, and even if there is someone that you usually not see at Le Scat, if you don't want to see them, they're gonna be at Le Scat.

Som en jävla gifthåla...

Onsdagen 2/3 med S&H by night

Vi tog det lugnt onsdagkväll. Jag har tidigare besökt en restaurang här i Aix som heter La Maison de la fondue (precis bredvid Le Scat), tillsammans med brassarna i vintras, riktigt trevligt och riktigt god mat, så det var dit jag tog mina flickor på Saras sista kväll. Dom har allt i fondue, ostfondue, kött, choklad. Allt man behöver. Mysigt att göra det själv också!
Man får in maten så här, och sen får man slänga i den i fondueolja och koka/steka/fritera/vetejvadmangör och voila! Supergodt! Och jäkligt mycket också, vi var så mätta att vi knappt kunde röra oss.

Även om vi var stenmätta, så köpte vi in chokladfondue. Il faut profiter!

Yum. Jag tror jag gick upp 8 kilo. Totally worth it.

Sen var det bara att släpa sig hem med uppknäppta byxor, lägga sig och gå upp 2.30 för att köra Sara till flygplatsen. Tre dagar gick så fruktansvärt fort att man inte hann fatta det. Miss u Säääääära <3

Onsdagen 2/3 med S&H by day

Vi gick upp sent, släpade oss in till stan, satte oss på Le Cupcake som är ett litet sött café vid sidan av Cours Sextius med en liten mysig uteservering, verkligen lite, typ 2 bord. Sara och jag köpte varsin cheesecake och Helle köpteen cupcake. Kvinnan som äger stället bakar allt själv, jättegott verkligen. Kaffet var en besvikelse dock, efter att ha frågat om hon gjorde en riktig cappuccino (cappuccinos här serveras ofta med vispgrädde) och det sa hon gjorde. Hon sa däremot inte att hon även spädde ut den med vatten och att det smakade piss. Men men, de goda bakelserna vägde upp. Totally worth it!

Söta Sara på cupcake


Tisdagen 1/3 i bilder


Det var womens night på Wohoo, vilket betydde att du skulle säga "I'm open" till bartendern och så fick du en utspädd vindrink helt gratis. Slampiga som vi är så gjorde vi det, fick även Joline att gå emot sina principer. Och, för att inte glömma, detta var kvällen vi såg "Sven" för första gången. Den amerikanska killen som spelar svenska Sven i alla amerikanska filmer.

Dans på Wohoo. Helle träffade Vincis och hon var längre än alla, en nordisk amazon kan man se henne som. Jag var full som en gnu, Sara fick en klubba. Hon gillade.

Vi är franska på torget. Och självklart Glansis med truckerkepsen. Min nya bästis. Han vet inte om det än, men vi ska bli bästa vänner :)

Glansis fixa in hela gänget gratis på Le Mistral, pluspoäng! Och det här är min absoluta favoritbild från hela veckan. Den talar liksom. Den säger så mycket. Men mest ser det ut som att vi är ett trailertrash par som legat riktigt bra på Mistrals toaletter utan lås och med kiss på golvet och har kommit tillbaks, riktigt nöjda. (Obs ej sant!)

Sara rockar loss med goa, goa, goa Joline. Himla go tjej.


Jag vill vara lycklig och leka i fontäner

Med en totally clogged nose och ett huvud större än St Victoire (så häftig är jag, använder referenser från Aix. I'm totally french) så ska jag nu iväg till skolan. Kommer komma försent, men jag tänkte låtsas att jag glömde av tiden. Jag har druckit en stor kaffe och tagit en huvudvärkstablett, men egentligen vill jag bara vara full och leka i fontäner.


Caprice

Ibland känns min vardag bisarr. Idag så hade Rafael världens största utbrott över att det inte fanns några rena knivar. Han ballar även ur när jag har skurit i brödet. Då är det tydligen sönder och går ej att ätas. Ballar ur på det sättet att han slänger juiceglaset på golvet, sparkar och skriker och blir helt röd i ansiktet. Bisarrt över en kniv. Schizo är han också, för 5 min efter är han världens goaste. Jag antar att dom är så, barn.

Jag och Julia däremot har kommit till "I love you"-stadiet. Hon sa att hon älskade mig första gången för 3 veckor sen och nu öser hon orden över mig. För det första kan jag ju säga att jag började nästan lipa, för jag ville bara säga "men dummer, jag har älskat dig sen ungefär en halvtimme efter att jag första gången träffade dig." Jag älskar mina barn.


Jävla pissverkstad

Nu ska jag, Johanna som inte kan hitta halvljusen på sin bil, byta ut registreringsskylten på bilen. För att i piss-Frankrike måste man göra det när man byter ägare. Fucking stupid! Och nu måste jag åka till en verkstad, en annan som tur är, på cïtroen känner dom mig redan som den galna svensken, och nu kommer dom även göra det på Renault. Åhhhh jag orkar inte, skjuuuut miiiig!!













Mardi avec mes filles

Tisdagen vaknade vi ganska sent, Helle gjorde en av sina fantastiska omeletter och sedan begav vi oss till min skola för att hämta en karta åt Sara och Helle som skulle ta sig runt i Aix i två timmar. Det fixade dom galant medan jag hade lektion. Sen var det mer shopping, crêpes och kaffe. Vi åkte hem och lagade mat och gjorde oss klara för en partykväll på Wohoo tillsammans med Joline och Pierre, våra nya vapendragare. En massa vin och dans och sen träffade vi glansjackan-Vince, Helles nya boyfriend här som är så kär, så kär och är en gammal garderobskille som fixade in hela gänget gratis på Le Mistral. Bra fiskat. Sen är det mesta som en dimma, kommer inte ihåg så mycket. Min kamera dog efter typ en min. så jag får lägga upp bilder när jag fått från flickorna. Tro mig det finns bilder. Fulla bilder. Tänka om det ändå fanns en gilla-knapp på min blogg. Nu får ni nöja er med en snygg bild på mina babes.

Vaniljyoghurt i solen


Det här kan ju vara kanske världens godaste youghurt. Vaniljyoughurt som bara finns att köpa utanför Monoprix i stan. Jag hade en skön makeout session med den senast i Marseille och Sara och Helle tyckte väl att det gick lite väl vilt till, men har en sådan passion emellan varann, så kan man inte hejda sig. Nu har jag en ny och ska sitta och dricka den i solen här hemma. Btw, så jäkla nice att solen hittat tillbaka hit. Det fanns ju inte så mycket av den varan när tjejern var här förra veckan. Igår efter att jag promenerat hem bakis från Joline. Asnice att gå hem i sammetsklänning en söndagsförmiddag med håret på sniskan. Bussarna här går ju bara en gång i timmen också på söndagar, så det blev till att gå. När jag väl var hemma så la jag mig i solen i min lilla klänning och bakisfrossade i solen. Lyckades bränna mig i fejjan. Nice :) 

Lundi avec mes filles

Inte den här måndagen, men den förra. Jag hade en väl upplanerad dag. We were gonna hit Marseille! Vi käkade medhavd lunch vid hamnen och blickade ut över ett molningt och grått Marseille. Ibland tror jag att Marseille inte gillar mig. Jag har vart där sammanlagt 4 ggr och samtliga har vart grå och regninga. Iaf, vi gick senare och köpte en dyr kaffe på ett glasscafé och väntade ut regnet. Sen var det shopping på schemat och jag fick mina tjejer att bli lika kära i som jag är i Sephora, en fransk sminkbutik. It's so lovely med tusen grejer som är färgkoordinerade, it's so beautiful!

Vi tog bussen upp till Notre Dame de la Garde, en krokig och brant väg som skrämde livet ur oss, eller inte mig, jag är van vid galna fransmän vid den här tiden, men att åka buss upp till kyrkan är lite som att åka Balder. Och sen får man ju se hela Marseille därifrån.

Efter Marseille lagade Helena en fantasktisk middag till oss med kyckling och en couscoussallad utan desslike. Det var jag som gjorde couscousen och jag fick lära mig att nej, jag kan inte göra couscous. Happ, får jag ta bort det från cv:t då. Efter middagen begav vi oss till stan för att träffa Joline och Pierre på Brigand. Trevlig kväll med en massa öl och framfusiga kanadensiska militärer.

Vi hade kul på stan efter, lekte i fontäner och hade allmänt ball. That was our monday. Bisous

Det var en gång..

.. två flickor som landade på Marignanes flygplats utanför Marseille. För 6 dagar sen hämtade jag upp Sara och Helena. 6 dagar som gick otroligt snabbt och vi har haft så sjukt kul! Jag ska blogga om varje dag för att dela med mig av våra äventyr och alla konstiga människor vi träffat. Jag älskar konstiga människor.

Det blåste helt sinnesjukt mycket, men solen sken lite en stund iaf. Vi körde i racerfart till Aix, de franska motorvägarna skrämde flickorna en aning och även min körning i min lille lådbil. Sara med kryckor och Helena med uppskrapad haka, vi köpte pizza och tog det lugnt.


RSS 2.0