Today is the D-day

Dagen med stort D, julafton kan man också kalla det. Idag är dagen då Sara och Helle kommer hit. Om 5 timmar landar deras plan på Marignane och jag ska hämta upp dom. Om jag hittar dit. Min hostdad var inte jätteglad över att jag inte fått GPS:n att funka, han tror att jag är retarded och kommer get lost. Vi märker ikväll vem som har rätt. Jag är iaf confident och tänker att "Fan, det e la skyltat eller?" On verra..

Deras ankomst firas iaf med lite Roll up, wait a minute let me put some kush up in it.. Sången då, vi ska inte knarka. Vi ska bara käka ost. Puss och kram allihop!


I'm back

Hej på er, det var längesen. Jag har haft en tuff vecka, jobba typ 12 timmar per dag. Härligt härligt, men belöningen kommer imorgon när Helle och Saris kommer hit. Båda krigsskadade.. Sara har, förutom sin operation, stukat foten och Helle har fuckat upp hakan. Hur vill hon inte säga. Hon har säker ramlat.

Var på bio med Joline igår, vi kollade på Black Swan, en film hon och hela Aix redan har sett. Det var inte lätt att ragga folk till den asså.. Alla har ju redan sett den. Det är bra att ngn var villig att hänga på. Filmen var jäkligt bra iaf, Nathalie Portman är grym. Puss och kram och önska mig lycka till att hitta till flygplatsen imorgon!

Colonel Reyel - Celui

Här sitter jag i min ensamhet och dricker thé en måndagskväll. Sitter barnvakt och då har man väl tur att det finns fransk reggaeton att lyssna på! "Celui" är min och Julias låt, vi lyssnar och sjunger på denna varje dag! Sara och Helle, bered er. (Btw, allt jag kommer skriva i bloggen kommer vara countdown inför deras ankomst. It's gonna be so awsome)

Fuck frenchguys

Asså är det något här som tröttar ut mig så är det franska killar. Om en kille raggar på dig på krogen och om du säger nej, jag är inte intresserad, så betyder detta att han kommer hälsa på dig, dvs. kindpussa dig varje gång han ser dig. Bara för att han har droppat en lame raggningsreplik om hur vackra ögon du har, så är man stuck med honom for life. I Sverige är folk normala, nobbar man ngn så låtsas man som att man aldrig setts innan.

Jag brukar gå till och samma ställe och det gör dom här killarna också. Kul att kindpussa halva klubben när man går in. Och så är det alltid någon jävel som frågar varför man inte har ringt dom. Jo, kanske för att jag sa nej 1000 ggr när du ville ge mig ditt nummer, jag blev fucking trött och tog det ändå, jerk-ass!!!


Min jakt på saltlaktrits has come to an end

Äntligen! Som jag har letat. Köpt påsar med svart godis med anissmak. Mmm, ni kan ju gissa hur det smakade. Jag har slängt påse efter påse framtills idag. Jag gick in en Haribobutik som ligger mellan La Rotonde och Hôtel de Ville och såg laktrits. Jag frågade om det var sötlaktrits, vilket det självklart var, men försäljerskan hade en påse undangömd i lagret. Det är tydligen inte så många som gillar det här... Jag ska iaf sprida det till svenskarna här i Aix, det finns saltlakrits! Hon var rolig dock, när jag sa att jag älskade saltlakrits, så försökte hon sälja mig ett kilo. No merci, je peux revenir.

I know, min kamera är så bra att man inte vet vart man ska ta vägen.


Liv + Sex Friends

Igår var min enda lediga dag den här veckan. Jag sov länge och sen åkte jag för att luncha och gå på bio med Liv. Vi tog en kaffe i solen innan, det var skitvarmt, typ 20 i solen. That's the thing here, vädret svänger så himla mycket så man vet inte vad man ska ta på sig. Man får ha med sig en resväska med kläder för alla väder. Det vra iaf jättemysigt, vi satt framför Hôtel de ville på en uteservering och drack Aix godaste cappuccino. Här när man beställer cappuccino så får man alltid med vispgrädde och under hittar man kaffe som smakar kloakvatten. Men inte på Brasserie Marie (ok, inte säker på om det heter så, men typ.) Där vet dom hur man gör en riktigt god cappuccino.
  
Liv plus världens godaste cappuccino

Efteråt gick vi på bio, vi såg Sex Friends, eller No Strings Attached som den heter på engelska, med Nathalie Portman och Ashton Kutcher i huvudrollerna. Självklart dubbad till franska. Men det funkar nu, har vant mig. Den var en riktig chickflick, fast en bra en, man blev så där härligt lycklig efteråt. (Sara, Luda är med, u have to see it.)

Solen skiner alltid i Provence..?

Jag har kind off promised Sara och Helena att det kommer vara strålande vårväder här som det var i slutet av januari, men de senaste två veckorna har varit väldigt grå och rätt regniga. Helgen ska bli fin dock. Och jag hoppas verkligen att det blir bättre. Det är trots allt bara 9 dagar kvar (!!).


Btw, I'm staying in France jusqu'au decembre

Tänkte att jag kanske skulle berätta att jag har ändrat mitt hemresedatum från 26 maj till slutet av december. I love France and I don't ever want to leave. Det var familjen som frågade för någon vecka sen om jag ville stanna längre. Jag har tänkt på det så länge, jag vill verkligen stanna här. Ett halvår flyger iväg och helt plötsligt ska jag hem. This suites me better. Nu kan jag ta det lugnt. Planera mina resor.. Gud jag har tusen ställen jag vill åka till, Provence är breathtaking. Jag vill spendera en helg i Barcelona, i Italien, Nice + Monaco. Jag vill göra dagsturer till Avignon, Marseille, Cassis, Toulon, små pittoreska byar. Too much to do in too little time.

The good news though är att jag kommer hem i sommar. Minst en månad i underbara Göteborg. Göteborg är bäst på sommaren, no doubt. Och jag kommer hem en sväng för att fira min brorsas student i slutet av maj. Men jag stannar i Aix. Underbara Aix.

Petit Déjeuner

Familjen har precis åkt och jag kan äta min frukost ifred lyssnandes på Aloe Blacc. Basen av en fransk frukost är en espresso, en bit baguette och en cigg. Utifrån detta kan du göra ett flertal tillval eller utbytningar. Jag, till exempel har bytt ut kaffet mot thé och skippat ciggen. Och även lagt till en frukt. Ni kan ju tänka er hur det är att komma hit som svensk, vi har ju en frukostkultur där vi äter mycket til frukost. Var svimfärdig första veckan. But you have to adapt. Och första helgen så tog familjen mig till Paris och dom 4 delade på en baguette och jag åt upp en hel själv typ. Men nu är jag van, har vant mig vid den franska mat-rytmen och ca marche bien. Lite frukost, mycket lunch och mycket middag sent vid 8-9 tiden.  


J'ai une nouvelle voiture

Som jag nämnt tidigare så kör jag världens största bil här, en cïtroen picasso. Den är hög, dvs jag behöver typ en stege för att klättra in i den, den är bred så jag kan inte parkera i parkeringshusen om det inte finns två platser lediga och om en bil ställer sig bredvid, så kommer jag varken in eller ut ur bilen. Den är lång, så jag kan inte fickparkera. (Hahahahhaha som att jag kan det ändå!) Måste dock nämna en sak, Jerome har en likadan och han kan parkera överallt med den. Jag fattar inte hur han gör, men han är typ min idol när det gäller bilkörning.

Idag iaf, så har de köpt en ny bil till mig, en renault twingo. Den är så liten att man kan stoppa den i fickan typ. Och så är den gammal. Jag måste krypa in i den, den har bara två säten där bak, finns ej plats för tre och jag har inget bagageutrymme. Om jag försöker så kan jag nog lyfta den med.


Venez ici, immédiatment!

Den 27 feb kommer mina vapendragare hit, Sara och Helena. It's gonna be awsome ^^


Helle och jag en utekväll i höstas, tror det var kvällen på Simba när jag tappade alla cigarrettpaket jag köpte.


Sara på Helles födelsedag. Haha älskar denna bilden och jag älskar dig ditt fyllo!

Jag behöver en shot

Asså denna dag! Ta slut snälla! Okej, varit nere typ hela morgonen. Dansen gick dock smidigt utan problem, sen skulle vi iväg till gympan. Flickan sover hela vägen och vaknar upp. Jag gör första misstaget genom att säga; Julia, mamma väntar inne i gympasalen, vi ska båda kolla på dig idag! Julia avgudar sin mamma och saknar henne mycket, så fort hon får välja, så väljer hon mamma. Helt normalt dock. Och hennes mamma är super, hon har ett mycket krävande jobb, men kommer på alla föreställningar osv. om hon så ska behöva flyga från Paris, vara i Aix 1,5 tim och sen flyga tillbaka. Yes, she did that ones. Superwoman. Anyway, Julia vill inte att jag ska vara där och börjar springa runt på parkeringen. Super! Jag blev självklart jätterädd och fick typ en hjärtattack. Ingen skada skedd dock. I poured my heart out för mamman, som frågade om jag var olycklig. Nej, jag är inte direkt olycklig, bara aningen skakad efter att ha jagat din dotter på en parkering full med bilar.

Efter åkte vi och hämtade upp pojken, som har kommit in i "Jag vill inte"-åldern. Han vill inte göra någonting och lyssnar bara på sin pappa. Jag har fått en ny bil, skriver om den sen, det är en annan historia, iaf, Rafa var glad och sa ungefär 30 ggr att bilen var söt, grå och mjuk. När vi väl kommer hem, så har Julia somnat och när hon vaknar så börjar hon gråta och vägrar gå ur bilen. Jag lockar med "Le lait au chocolat suedois". Jag gör den på riktig kakao och socker istället för o'boy, it's a success. Och när jag ska värma mjölken, sitter jag här och skriver detta inlägg och glömmer självklart av mjölken. Den bränns, men klarar sig någorlunda. Barnen dricker, båda välter ut all sin choklad. Resultat, dom kan inte dricka ngn. Och nu vill pojken ha pasta. Jag vill ha en shot.

Update; Rafa spillde precis ut vatten i hela soffan, barnen hatar att bli våta, Julia gråter.

I ett regningt Aix..


.. så saknar jag min familj och mina vänner otroligt mycket. Är nere idag, så är det bara. Everything is grey today. Il n'y a personne.

Som jag sa..

.. idag var det dags att börja träna! Och det har jag också! Jag började med ett 45 min pass med jogging och diverse. Måste börja soft, annars kan man bli sjuk! Aja, men det är bra att jag har börjat. Men jag har typ aldrig tid att göra ngt längre. Denna veckan har vart okej, har inte haft så mycket läxor, men annars asså, jag jobbar eller pluggar. Sen planerar jag upp helgen och får sova kanske 5 timmar på hela helgen. I'm exhusted! Men det känns bra. Jag lever.

Aprés nous avons pris le bateau..

Vi tog metron till gamla hamnen i Marseille och tog en båt till någon ö som jag glömt namnet på. Vi drack en snuskig capuccino, missade båten, climbed a mountain. Översatte varandras nationalsånger till franska. Gick så där att översätta Du gamla, du fria till franska.

Alexandras kompis, jag och Klara vid Vieux Port i Marseille, alltså gamla hamnen. 10 grader och moln, inte världens bästa väder för en båttur, men vad gör man inte?

Som sagt pissväder.. Man kan skymta Notre Dame de la Garde i bakgrunden, det är kyrkan på toppen, det är en fantastisk utsikt därifrån över hela Marseille.

Alexandra plus kompis

We climbed a mountain, insåg att jag måste börja träna. Börjar imorgon.

J'ai passé dimanche à Marseille, on commence avec Le Salon au Chocolat

Okej, så söndagen tillbringades i Marseille, vi åkte tidigt med bussen, jag, Klara, Alexandra och Alexandras kompis. That's right. Jag kommer inte ihåg vad hon hette och ville inte fråga henne. Det var ngt med J, men det var ett tysk-schweiziskt namn, impossible to pronounce.. Så hon får heta Alexandras kompis. Anyway, vi åkte först till Salon au Chocolat där man kunde provsmaka en massa choklad, köpa choklad och titta på olika saker gjorda av choklad, typ kläder.
Jag smakade på en jäkla massa choklad asså.. Super bon, speciellt choklad med kanel, to die for! Smakade även på choklad med lavendel, lavendel är ju en specialitet för Provence, så tänkte att jaaa, men det ska prova! Specialitet eller inte, människan som kom på idéen att stoppa lavendel i choklad har ju inte alla hästar hemma. Man måste smaka innan idiot! Varför inte blanda i lite jord när du ändå håller på för att komplettera den fruktansvärda smaken av lavendel!?? Asså seriöst, typ det värsta jag smakat.. Och när gick vidare till ståndet bredvid, så blev jag erbjuden en kaka och när jag smakat på den sa damen att det var en lavendelkaka. Jo tack, jag märkte det. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Slutsats, ät inte lavendel.
Okej, här kommer lite bilder på saker gjorda av choklad osv. Den bruna klänningen är dekorerad med calissons, en båtformad pralin gjord på marsipan, honung och nåt annat, och den är en specialitet från Aix-en-Provence.
      


Samedi à Aix

Lördag i Aix! Skulle egentligen åkt till Avignon idag med en klasskompis från IS och några andra tjejer, men tjejen som hade bilen var med om en liten olycka och vi kunde inte åka. Min värdpappa skrattade och sa att det måste vara en sjukdom bland au-pairerna. Tack, Jerome, den sved, har inte riktigt kommit över den händelsen än. Vet ej om jag berättat i bloggen, men första veckan skrapade jag min gigantiska monsterbil på en parkering. Men så går det om man säger att man har en liten bil redo för mig, men sen visar de sig att dom inte fixat det än och att jag måste köra en fucking buss istället.
Jag med min crepe i högsta hugg! Kolla in the claw, fingrarna har aldrig sett längre ut.

Dommage, men jag tillbringade dagen tillsammans med Klara, Liv och Janina, vi fikade, gick, fikade igen, gick lite till, åt crepes (ok, det var bara jag som åt crepes) och sen gick vi lite till. En tjej visade mig ett creperie som är lite underground, bokstavligen, jag trodde att det var en métro station, men kom sedan på att det inte finns någon métro i Aix. Iaf, dom har alla sorters crépes, den salta versionen, du kan ha allt möjligt på ratatouille, ägg, ost, skinka etc. Och den söta med choklad, nutella, grädde, mandlar, kokos osv. Mitt mål är att jag ska prova alla. Idag tog jag en med choklad och banan (!). Banan tänker ni då, jaa faktiskt med choklad kan det vara gott ibland. Synd att det inte var det bara och att jag ville spy lite för att det var så mycket banansmak. Det luktar verkligen putain. Look it up on google translate. Ikväll blir det babysitting och galna upptåg med mina små barn. Vi får se vad dom hittar på den här gången, wish me luck!
Creperiet är downstairs


When the moon hits your eyes, like a big pizza pie, it's amoree!

Igår, efter en hemskt lång vecka med mycket barnpassning, så blev det äntligen helg! Föräldrarna kom hem sent, vid 21.30 tiden, så jag satte barnen framför en dvd och fixade mig där. Julia tyckte att jag var "alltför vacker" haha. Dom uttrycker sig roligt här i Frankrike, dom säger aldrig "Vad fin du är" eller så, utan det är alltid något i stil med "Ohhh, du är alldeles för vacker!" Bara att tacka och ta emot haha. Jag mötte upp några andra au-pairer utanför turistkontoret och vi gick på restaurang. En italiensk, vi fick 3-rätters för ca 15 euro, not to bad.

Efteråt gick vi ut, jag är tydligen the party princess bland au pairerna, så det var jag som guidade tjejerna genom Aix nattliv och vi gick till The Woohoo-bar.

Många av dom går inte ut, jag hade slitit av mig allt mitt hår om jag inte hade gått ut, måste daaansaaaa! Anyway, det var en mycket trevlig kväll och förhoppningsvis blir det tapas nästa vecka. Puss och kram!


Min bebis älskar MJ

Idag när jag hämtade upp Rafa från dagiset så spelades "Don't stop 'til you get enough" med MJ och Rafa went wild in the backseat! Han började sparka på sätet och skrek "högre, högre!" Jag frågade om han gillade sången och han svarade "Ouuuiiii" Gissa om jag blev stolt? :D

Torsdag

Torsdag idag. Det vill säga dagen efter den jobbigaste dagen för alla au-pairer i Frankrike. (Barnen har ej skola på onsdagar) Men inte om man heter Johanna! Då är torsdagar minst lika jobbiga, jag har franska på morgonen, franska vid lunch och sen ska jag hämta upp barnen. Till råga på detta, så börjar Rafael bli sjuk, föräldrarna är i Paris över natten, så det är jag som passar dom i natt. Super!

Btw, jag tar fruktansvärt dåligt med bilder.. Ska försöka bättra mig, jag menar jag vill ju också ha kvar minnen från hur det ser ut här. Med mitt fiskminne, så har jag glömt Aix efter 5 min hemma.. Anyway, ska försöka ta lite mer bilder, min kamera suger, but whatever.

Happy thursday and bonne journée!

En vanlig dag i bilen med mina bebisar

Background history; Vi sitter i bilen. Lyssnar på Skyrock, en fransk hiphop/rnb-kanal (yes I play rapmusic for my babies) och Rihanna ft Drake - What's my Name spelas.

Jag: Oh na na, what's my name oh na na what's my name..

Rafael: Shhhhhhhhhhhhhhh! Sanna Shhhhh! (han kan inte säga Johanna, så han kallar mig Sanna)

Jag fortsätter sjunga.

Rafael: Sanna shhhh, det la madame som sjunger, inte Sanna!

Julia: Rafael, du håller tyst, hon har rätt till att sjunga, låt henne vara! Plus, hon sjunger bra!

Rafael: Nej Sanna, shhhh!

Inte längre Rihanna, utan någon fransk rap.

Julia: Johanna, sjuuuuung! Sjuuung!

Jag: Öhhhh, jag kan inte denna..


Härliga dom är va? Tur att jag har ett stort tålamod. Eller det har jag kanske inte, har satt dom framför en dvd och dom skriker efter mig. Back to work.


Rendez-vous på en uteservering

Ok, först lite om festen igår. Det var sjukt nice, mycket folk, mycket folk som gått in för sin utklädnad, dock inte jag. Jag var trash, folk trodde jag var glam. Men fan bara för att man ska klä sig trash, så behöver man väl inte se hemlös ut? Jag var Amy Winehouse efter rehab, ca va mieux. Men jag har vart sjuk i typ 3 veckor, så jag blir trött jäkligt fort och mår illa, supergodt, och gick hem vid 2 kanske.

Idag, söndag, så har jag träffat några andra au-pairer på och suttit och druckit kaffe i solen. Det börjar bli så himla underbart här, det är kallt på morgonen men solen skiner och det är 15-16 grader under dagen.


Jag och Alexandra, en au-pair från Schweiz (Härligt att jag se lite skallig ut. Brukar bli så numera på bilder, jag är skallig, har polisonger et autre choses. Super.)

Två ryska au-pairer, har glömt namnen, jag är en sån himla fin tjej. Anyway, lägg märke till att vi köpt med oss en kaka och tagit med till cafét. That's how we role in France, hade antagligen fått böter i Svea.

Jag lever

Ville bara meddela alla att jag lever. Har inte haft tid att blogga, har pluggat franska 24/7, it's driving me crazy (har fortfarande mycket att göra) och sen har farmor var här i typ 100 år (en vecka) och det har gjort mig lite galen med.. Nu är familjen på semester över helgen och jag är hemma själv över hela helgen, c'est super! Jag var ute igår, någon Mofo tog min jacka. Tack så mycket din jävel!

Aja, idag ska jag bjuda två klasskompisar på middag, wish me luck! Och sen ska jag på födelsedagsfest hos Joline och Martina med trash och glam-tema, wish me luck med det också..

RSS 2.0