Les Fêtes en France

Ett urval av bilder från när jag och The Brazilian Crew been partying. Jepp, my closest friends in France are from Brazil.


Jag och Rafaela på Le Mistral. We went there ones and never came back. Typ en dålig version av en avenyklubb.. Dyrt, för mycket vip-områden och för mycket gammalt och smått.


Helena, jag och random dude på Le Scat, vårat stammis ställe. Vi har våran pub Brigand och våran klubb Le Scat som vi är stammisar på. Goare folk och goare stämmning, I like! Och yes, jag har en kofta på mig inomhur på klubben. Man klär sig lite annorlunda när man går ut där, cover up girls! Plus att jag lämna alla balla kläder i Sverige. Har anpassat mig ganska mycket, but I'm gonna return and party swedish style.


Rafaela och Helena <3


Thamo och Rafa. Thamo pratar bara portugisiska. Men vi försöker ändå. Vi pekar på saker och nickar.


Rafa, Helena och Lucas. Lucas är typ den roligaste killen jag träffat, grov humör, just like me. Man reagerade lite i början, men sen när man fattar hans humör så är han bäst. Så alla ni som har sett hans kärleksmeddelanden till mig på Face, it ain't true, he's just messing with me.


Me and my girls. Dom har båda lämnat mig ensam i Aix, vi kommer ses i Barcelona om några veckor, men ändå.. Vous me manquez.

"Att göra en Sara"

För att man ska förstå vad "Att göra en Sara" är, så måste man först veta vad "Att göra en Johanna" är.

"Att göra en Johanna" = När man inte riktigt hänger med i svängarna. Man är lite seg i bollen. Ett chips kanske har trillat ur påsen? Ex. Jag (Johanna) älskar töntiga låtar och det fanns en tid då jag tyckte att låten Luka var den mysigaste låten på jorden och blev lycklig på jobbet varje gång jag hörde den (observera, det var högljutt på mitt jobb, kunde ej höra texten). Och efter en månads undying love till den här mysiga låten, blev jag informerad om att den handlar om våld i hemmet. What the fuck!? Detta är ett typiskt exempel på vad "Att göra en Johanna" är.

Och nu; "Att göra en Sara" = Sara är en av mina allra bästa vänner och den här tjejen har oftast huvudet på skaft, men ibland brister det. Och då brister det rejält. "Att göra en Sara" är i princip "Att göra en Johanna" fast snäppet värre. Ex. När Saras favorit låt var Neighbours Know My Name - Trey Songzit was all good, hon satt och lyssnade och tyckte den var jättebra framtills en dag då hon inser vad den handlar om och chockad informerar mig om vad den handlar om. Jag visste redan vad titeln innebar (jag har lärt mig att lyssna på texten efter Luka incidenten) och ja, låten är extremt snuskig och beskrivande. Men Sara som lyssnat på den 1000 ggr i sitt rum där hon kunnat höra texten högt och tydligt, kopplade inte vad den handlade om. Ett ännu större WHAT THE FUCK!!? Alltså, hon hade gjort en Sara.



Äkta kärlek <3
Btw, kolla jag har grillz, how cool isn't that!!


Ma chambre


Jag bor i en avskild studio ovanför garaget. Den är ungefär som en etta, helt perfekt, med kokvrå (som ej används) och eget badrum. Det är jätteviktigt att kunna stänga dörren om sig, för det är ju faktiskt så att jag bor på min arbetsplats. Men jag stormtrivs!


Ma maison





Provence är så vackert att jag måste nypa mig i armen ibland för att förstå att jag faktiskt bor där nu och ska bo där i 6 månader till. Bara det att solen lyser och himlen är blå i princip varenda dag gör att man blir helt varm inombords. Det finns några tillfällen då jag blivit helt amazed, som när jag åkte tåg till Paris en morgon för några veckor sen och fick se solen gå upp över alla små byar vi passerade. Världen är så vacker.

Dö blockflöjt, dööö!

När jag var 8 köpte min mamma en blockflöjt till mig, jag tog lektioner tills jag var 11. Vad tänkte hon med? Alla blockflöjtar borde förbjudas och brännas, det är det mest meningslösa instrumentet i hela världen!

Julia har precis hittat en hemma. Katten flyr och jag håller på att bli galen!!!

Je voudrais une glace au chocolat, s'il vous plaît

Tänka sig att det var det enda som jag kunde säga för några månader sen, ha? Men frasen har kommit väl till användning här i Aix eftersom de har världens godaste glass här! Ganska högt upp på Cours Mirabeau (deras avenyn) så finns det en glassbar som säljer hemmagjord italiensk glass, c'est superbon, vraiment! Alla sorter är sjukt goda och det är försäljarens pappa som gör glassen helt själv. Jag vill gifta mig med hans pappa. Som jag har sagt innan, jag kommer bli tjock här. But that's ok. Puss o kram

Jag älskar att få frågor om oss svenskar

Vi nordbor förbryllar fransmännen något så in i Norden (haha, vilken bra ordvits ha?). Till expempel varför vi alla är blonda. Igår fick jag, av en vuxen kvinna, denna fråga; "Varför är ni nordbor blonda? Är det för att ni inte har sol på ett halvår?"Kvinnan blev väldigt besviken när jag inte kunde besvara frågan och frågade varför vi inte fick lära oss om vårat ursprung i norden.

First of all, alla är inte blonda. Och av de som är det så är inte ens hälften äkta blondiner (me for example, it's not real!) Och sen kanske the biggest misconception, vi har faktiskt sol i Sverige! Hon sa det på ett så kul sätt, som att hon presenterade fakta om att det faktiskt var så.


Laundry day et Fruits de mer

Jag är så himla duktig som lagar mat och tvättar min egen tvätt :) Min mamma hade varit så stolt om hon hade sett mig nu.

Eftersom alla mina 4 vänner i den här staden var bortresta så fick jag tillbringa helgen med familjen. Totally fine. I fredags hade de köpt hem Fruits de Mer, vilket är skaldjur. "Gillar du det?" Klart jag gillar det, jag är svensk svarade jag. Vi äter det hela tiden. Mmm, true story att svenskar käkar mycket räkor, kräftor, fisk osv. Ngt vi inte äter är ostron, sjösniglar, snäckor, musslor, krabba och sjöborrar. Det var detta jag blev serverad. Jag är sån att jag testar allt en gång, jag är inte så kräsen och kaxig som jag är högg jag in på ostronen direkt. Ostronen lever när man ska äta dom. När jag skulle skära loss det, så drog det ihop sig. Fy faaan va snuskigt. Det var underhållande för Jerome och Fernanda iaf, och Jerome slutade aldrig att hetsa mig. Men jag fattar inte riktigt grejen med ostron, det är lite som att svälja snor tillsammans med havsvatten.
I söndags var vi på lunch hos föräldrarnas jobbkamrater. Jag var helt slut efteråt, min hjärna fick arbeta för fullt med att försöka förstå va dom sa, they talk so faaast! Tur att man börjar luncher här med champagne och sen fortsätter med rödvin, för annars hade jag aldrig klarat av det.

Beeeebis!

Familjens katt heter Nina och är världens goaste katt. Hon är faktiskt mer som en hund för hon lyssnar på en och älskar att gosa. Varje gång jag sitter i köket eller i soffan så hoppar hon upp i mitt knä och spinner som en galning. Nu har hon blivit sjuk, har ngt äckligt i ögat och är total infekterad. Hon är ledsen och klänger på mig hela tiden, men jag får inte röra henne egentligen, så jag motar bort henne. Nu är hon ännu mer ledsen och jag känner mig som en bajs. Älsklings-Nina, när du är frisk så får du sitta i mitt knä hela tiden, je te promet ma chérie!


RSS 2.0